REM’A – Maximinos Apartment

Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf

The idea was born from the client’s most basic requests; a reformulation of the apartment that would allow for a more fluid circulation, a more practical and visually clean environment without the need for furniture and decoration.

The proposal aims, at a first, to redefine the arrival and connection between social and private areas, and secondly, the direct relationship between the kitchen and the social area. After the elimination of some pre-existing elements from the previous layout (entrance hall that distributed the program of the apartment), we designed a set of closets occupying a perimeter in which the baseboard helped to define moments and typologies, supporting the door that allows access to the bedrooms and going from baseboard to top in the low closets of the living area, where the dining area’s cabinet was also set. This measure aimed to establish occupation criteria for the essential furniture (sofa and dining table), as well as to homogenize all the compositional elements of the space, in addition to providing quick storage capacity and avoiding loose objects around the apartment. The private area follows the same logic of homogenizing the spaces, removing the closets from 2 bedrooms (to increase their usable area) and placing them in the circulation area that with the help of panels would hide the closets, except for the master bedroom with integ- rated sanitary installations and closet, which kept its original layout.

Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
Apartamento em Braga do Atelier de Arquitectura REM'A e fotograf
00027-rema-arquitectos-apartamento-maximinios-alteracoes
00028-rema-arquitectos-apartamento-maximinios-proposto

Maximinos Apartment

Design, Description: REM’A
Photography: Ivo Tavares
Location: Braga, Portugal
Year: 2020

Architects: Romeu Ribeiro, José Pedro Marques
Build Area: 109,00 m2
Client: private

REM’A: Facebook, Instagram, Contact
Ivo Tavares Studio: Facebook, Instagram, Contact