Fran Silvestre Arquitectos – House Of Sand

00005-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo

The house is located in front of the Mediterranean, in a place where an imposing dune protects the coast from storms. This starting point defines the configuration of the project. The house is materialized with two volumes arranged perpendicular to each other.

In order to have views of the sea, the program of uses of the house is inverted as opposed to the traditional scheme, the day area is arranged on the upper floor to be able to look over the top of the dune and uses the lower level roof as a belvedere. The night area is located on the entry level, perpendicular to the sea. The circulation is arranged in the most public part of the plot open to the pool area, while the rooms open onto a beautiful garden consolidated with small species that existed in the place. The cantilever of the upper floor ends with a kind of cloister open to the sky that allows the main room to be illuminated from the south while maintaining privacy, and at the same time casts the necessary shade on the lower level. The staircase is drawn at the intersection of both volumes, marking the access point of the house.

Ultimately, two volumes adapted to enjoy the surrounding conditions, the views, the shade … nothing more, nothing less.

00003-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00007-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00004-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00030-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00013-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00036-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00031-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00034-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00033-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00035-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00022-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00018-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00027-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00026-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00029-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00009-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00011-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00037-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand-diego-opazo
00038-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand
00039-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand
00040-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand
00046-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand
00047-fran-silvestre-arquitectos-house-of-sand

House Of Sand

Design, Description: Fran Silvestre Arquitectos. Valencia
Photography: Diego Opazo
Location: Valencia, Spain
Year: 2020

Fran Silvestre Arquitectos:
Facebook, Instagram, Pinterest, Linkedin, Twitter, YouTube, Vimeo, Contact
Diego Opazo: Instagram, Contact

More specifications on Page 2.