Bradley Van Der Straeten – Bladerunner House

01-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye

Spurred on by the clients’ love of the National Theatre and its use of shuttered concrete, BVDS wanted to give them a reference to this within their home, whilst still being original. 

The central spine wall became an exposed, shuttered concrete blade that sits between the existing corridor and middle room to open the space and make a feature seen throughout the whole ground floor. In addition, concrete is referenced in the main kitchen space with the distinct concrete blades which baffle and diffuse the natural light from the large rooflight. This coupled with Maxlight sliding doors at the rear of the property improves the openness of the property and blurs the line between inside and out. 

The whole of the ground floor plan has been transformed into a single open plan space. While a mix of double and hidden doors make it flexible and interconnected throughout, room zones are defined via level and material changes. The dining and kitchen area is tiled with charred black wood flooring, chosen to produce a striking backdrop for the terrazzo kitchen and island, which is connected with a matching terrazzo floor. The prominent red structural column highlights the clients’ love of Bauhaus creativity and primary colours.

This home was inspired by the clients’ personality and distinct taste to come together in a fun, adventurous exploration of materiality.

02-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
03-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
04-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
05-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
06-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
07-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
08-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
09-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
10-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
11-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
12-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
13-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
14-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
15-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
16-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
17-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
18-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
19-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
20-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
21-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
22-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
23-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
24-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
25-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
26-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
27-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
28-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
37-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
32-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
36-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
31-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
30-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
34-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye
35-bradley-van-der-straeten-bladerunner-house-french+tye

Bladerunner House

Design, Description: Bradley Van Der Straeten
Photography: French + Tye
Location: London, United Kingdom
Year: 2019

Published with BowerBird

Bradley Van Der Straeten: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Contact
French + Tye: Instagram, Contact